Articole Presa

De ce sa recomandati monitorizarea prin holter

Știti desigur că afecțiunile cardiace, dintre care hipertensiunea și dereglările ritmului cardiac sunt cele mai frecvente, se află în topul bolilor care implică o rată mare de deces. Dacă în urma unui control medical de rutina, suspectati un astfel de diagnostic,  nu ezitati a recomandati monitorizarea holter, o investigație extrem de utilă și precisă.

Ce ştim despre hepatită?

Funcţia ficatului este una foarte importantă în organism. El are misiunea de a distruge substanţele toxice din corp şi de a fabrica o serie de compuşi chimici necesari organismului (aşa cum este, de exemplu, bila care este necesară digestiei).

Hipertensiunea arterială – 7 milioane de victime pe an, la nivel mondial

Vă doare capul dimineaţa? Ameţiţi brusc şi simţiţi nevoia unui punct de sprijin? Auziţi zgomote de fond ascuţite şi vedeţi în ceaţă? Aceste simptome pot constitui tabloul tipic hipertensiunii arteriale.
Ce este această afecţiune, cum se manifestă ea, ce urmări poate avea dar şi ce tratament este necesar în astfel de cazuri am aflat, de curând, de la doamna dr. Suzana Guberna – Medic Specialist Cardiologie.

Corelaţii între afecţiunile nazo-sinusale şi tulburările respiratorii din timpul somnului (sforăitul simplu; sindrom de apnee obstructivă în somn)

Interesul pentru diagnosticul şi tratamentul tulburărilor respiratorii din timpul somnului a crescut semnificativ în ultima perioadă de timp, fiind o patologie des întâlnită la pacienţii cu media de vârstă cuprinsă între 40-60 de ani de sex masculin, hiperponderali şi cu hipertonie vasculară.

Glaucomul, hoţul de vedere

Glaucomul este o afecţiune oculară gravă, care netratată poate să determine diminuarea ireversibilă a vederii până la orbire. În termeni populari el este denumit „apa neagră”. În stadii incipiente, distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic este asimptomatică şi nedureroasă şi de multe ori glaucomul este diagnosticat în stadii avansate.

Screening-ul de auz la preşcolari şi şcolari

Hipoacuzia copiilor poate fi o hipoacuzie congenitală progresivă, care se manifestă în mica copilărie, dar şi o hipoacuzie dobândită. Otita medie cronică, repetitivă este frecventă la această grupă de vârstă. Netratarea sa completă (inclusiv adenoidectomia – scoaterea polipilor – când există indicaţie) determină persistenţa unei hipoacuzii de transmisie pe perioade lungi de timp.

Alimentaţia sănătoasă la copii

Ne dorim să oferim copiilor noştri o alimentaţie sănătoasă pentru că suntem deja conştienţi că alimentaţia are un rol foarte important pentru sănătate. Micul dejun este o mâncare ce se ia de regulă dimineaţa. Este într-o mare măsură considerată a fi masa cea mai importantă a zilei. De obicei constă din produse bogate în valoare energetică. Copiii care mănâncă un mic dejun sănătos au performanţe şcolare, ei se pot concentra mai bine, rezolvă mai rapid testele la care sunt supuşi, au mai multă energie şi sunt mai binedispuşi, fac mai puţine vizite la doctor, au mai puţine probleme de greutate şi au analize mai bune.

Bolile legate de aerul condiţionat

Folosirea aparatului de aer condiţionat a devenit în ultimele decade un factor important din elementele de patogenie rinosinobronşică, atât prin creşterea incidenţei episoadelor de nevralgii, alergii, rinosinuzite, cât şi a bronhopneumoniilor (la copii şi adulţii cu imunitate compromisă unde riscul este mai mare).